Fotbollsutrustning

Fotboll är sporten som spelas över hela världen, den engagerar och berör och många viger i princip hela sina liv åt passionen för fotboll. Antingen som supporter och åskådare eller genom att själva spela antingen på professionell nivå eller någonstans längre ner i divisionerna.

Fotboll

Oavsett vilken nivå man spelar på så kan fotbollsspel, som alla andra sporter, innebära en viss skaderisk. Därför är det viktigt att ha rätt utrustning och skydd när man spelar. Här kan du se en lista på saker som är bra att ha.Man bör skaffa ett par bra fotbollsskor, gärna grusskor med dubbar som passar de flesta underlag. Den som vill kan naturligtvis skaffa ett par skor för grusplan och ett annat par för gräsplan. Spelar man på konstgräs krävs däremot ett par skor som är anpassade för just det. Skorna ska inte vara för stora eftersom de sällan håller mer än en säsong, särskilt om man köper till barn som växer snabbt. Skon ska sitta åt och knytas hårt.På matcher bär man förstås det egna lagets tröja men på träning kan det vara kul att bära favoritlagets matchtröjor. Du kan köpa en sådan från Supporterprylar och på så sätt visa lagkamraterna vilket lag du stöttar. Den är också tillverkad i ett material lämpligt för sport och fysisk aktivitet.

Under match – tröjan är viktigast

Till match behövs också ett par strumpor att ha över benskydden, ett par shorts och såklart lagets egen tröja. Lagtröjan stärker dessutom lagandan på planen.Lagtröjan är viktig på många sätt. En lagtröja kan väcka stora känslor hos såväl en supporter som en motståndare. Framförallt är den ett tecken på samhörighet och gemenskap. Sedan är det förstås viktigt att synas väl på planen, framförallt för lagkamraterna. Många etablerade fotbollsklubbar har också sina egna färger som de använder genomgående i sin spelarutrustning. Om din klubb inte redan har skaffat sig en utrustning med de egna färgerna kan detta vara en god idé att genomföra för att leda laget mot vinst.