Hur du väljer rätt träningskläder

Att välja rätt kläder att sporta i kan ibland vara svårt. Mycket kanske känns dyrt och annat känns inte som att det passar. Här kommer några tips på vad man kan tänka på när man väljer träningskläder.

en kille och en tjej tränar med vikter

För det första så bör man tänka efter i vilken miljö man tänker sporta eller träna i. Om man skall träna utomhus i kylan krävs det uppenbarligen varmare kläder än om man tränar inomhus. Det kan ofta vara bra att klä sig i flera lager där alla andas och kan föra fukten från kroppen ut till luften utan att kyla ner dig.

Välj rätt tröja

Det kanske kan vara lockande att använda någon gammal t-shirt som man har hittat längst in i garderoben. Tyvärr är detta något som straffar sig ganska snabbt. Vanliga t-shirts är oftast gjorda av bomul och är tjockt vävda, något som gör dem extremt bra på att suga upp vatten. Detta vattnet stannar sedan gärna kvar i tyget vilket gör det väldigt kyligt när du väl stannar upp. Då kommer all den där fukten vara kvar och fortsätta att avdunsta, detta trots att du inte behöver nedkylningen längre.  Hela denna processen hjälps dessutom av vinddrag så allt från en takfläkt till en bris utomhus kan göra hela situationen än mer obekväm.Investera därför istället i en tröja som är gjord i något funktionstyg och har syftet att hjälpa till att få svetten att avdunsta. Dessa brukar oftast vara gjorda att sitta ganska tight så att de kan komma åt överallt och suga upp eventuellt svett och sedan på direkten hjälpa det avdunsta.