Ingen målvakt utan utrustningen

En målvakt kan inte ställa sig i målet och stoppa puckar som kommer flygandes i upp till 160 kilometer i timmen i bara understället, utan behöver en hel del utrustning som skydd! Men utrustning som utrustning, eller?

Målvakten – betydligt mer utsatta än utespelare

Målvakten är betydligt mer utsatt än utespelare. Deras jobb är att stoppa eller styra undan pucken – och inte alltid med klubbhandsken!

Därför kan det kan vara smart att anpassa utrustningen för att skydda dina personliga ömma punkter och till din egen spelstil. Det som funkar för någon annan kanske inte funkar för dig.

Skydda dig från skador

Utrustning skall alltid bytas ut om den skadats eller gått sönder. Spelar du med till exempel en hjälm med böjt galler riskerar du skador på ansiktet, tänder eller ögon.

Ett galler dämpar puckens framfart genom att svikta. Fortsätter du spela med ett skadat galler och får en puck på samma ställe igen, sviktar det ytterligare och du kan få en rejäl smäll i ansiktet. Byt därför alltid ut skadad utrustning.

På internet kan du hitta just den utrustningen som passar dig som hockeymålvakt. Att spela med utrustning som inte passar dig och dina behov, eller än värre – en som kan riskera skador är inte värt det – lägg din beställning idag.

Utan skydd ingen hockey

Du får inte spela hockey utan några som helst skydd. Är det dessutom match så är dessa viktigt så du inte skadar dig. Det kan vara relativt tufft under en hockeymatch och en tackling in i sargen kan gör riktigt ont. Även en puck som slås kan skada dig ordentligt om du inte har skydd. Se till att skaffa dig den skyddsutrustning som hockeyn kräver. När den väl är på så kan du klara dig från blåmärken och skador.