Powerwalking – kom igång på allvar

Powerwalking är perfekt för de individer som är relativt oerfarna men som vill ta sin träning till nästa nivå. Skillnaden är nämligen stor på enbart en vanliga promenad och en riktig powerwalk. Vi berättar härmed varför!

Kondition

Att powerwalka är nästa steg ifrån att enbart ta lugna och vanliga promenader. Du lägger helt enkelt i en helt ny växel och steppar upp energinivå ett eller flera snäpp. På så vis så kommer du upp i en helt annan puls än vad som är fallet när man är ute på en vanlig strapats, vilket gör underverk för att förbättra din kondition.

Toning

Den extra energin som skiljer vanlig gång och powerwalking påverkar även din fettförbränning och dina muskler i en betydligt högre utsträckning. Detta gör att powerwalking är en mycket effektiv träningsform för den som vill börja tona kroppen. Kombinerat med en viss dos styrketräning så blir resultaten självfallet ännu bättre, något som kan vara väl värt att lägga på minnet.

Meditation

Powerwalking är också en högst meditativ träningsform där du enkelt pluggar in ett par apple earpods i din iPhone med din favoritmusik, för att sedan bli ett med underlaget och din träning. Tänk dock på att vara lite försiktig med hög musik i båda öronen om du befinner dig på trafikerade vägar och områden, då det helt enkelt försämrar din uppmärksamhetsförmåga. På elljusspår och andra ställen speciellt anordnade för motion av detta slag så är det dock bara att tuta och köra, då det på sin höjd kan komma en cyklist bakifrån som då också är skyldig att ta det lugnt i sin omkörning.

Oavsett årstid

Vare sig det är vår, sommar, höst eller vinter så är powerwalking något som ständigt är lika aktuellt. Allt man behöver är att klä sig efter årstid och se till att ha ett par rejäla skor på fötterna. Här får man till viss del känna av vad som fungerar bäst för en själv. Man vill exempelvis ha kläder som är nog varma men som ändå andas en hel del och inte gör en alldeles för svettig. Då är det lätt att bli kall och till och med sjuk om man skulle ha riktigt otur.